З чого все почалося?

Ліцей

Я почав вивчати програмування у 8-му класі, навчаючись у міському  фізико-математичному ліцеї при Житомирському державному технологічному університеті (зараз - Державний університет “Житомирська політехніка”). За час навчання я брав участь практично у всіх олімпіадах та конкурсах з ІТ і програмування та займав призові місця. На той момент писав мовою Pascal, як і більшість моїх однолітків у той час.

 

У 10-му класі я почав вивчати мову програмування С++, а в 11-му - C#. На C# написав систему перекладу з десяткової системи числення в систему Фібоначчі та у двійкову - і страшенно пишався собою! :) Зі своїм “конвертором” я навіть переміг на міському та обласному етапах конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України та став учасником фінального всеукраїнського етапу конкурсу МАН.😅 Я вірив, що комп'ютери, побудовані на системі Фібоначчі, працювали б швидше, ніж на двійковій системі числення.

 

З того часу я зацікавився нутрощами комп'ютерів, але в душі завжди був програмістом, а не інженером-комп'ютерником.🙂

 

КПІ

В НТУ України “КПІ ім. І. Сікорського”  ми більше вивчали будову комп'ютерів і рахували нулі та одиниці.😅 Але було місце і для програмування - я вивчив Python і трохи Java. Оскільки я вже знав дещо про програмування, писати коди мені було не дуже складно.

 

Програма в університеті - це зовсім не те, що відбувається в реальній роботі, тож потрібно було визначатися з однією сферою розробки. Я відкрив для себе WEB. Для дипломної роботи обрав проєкт у сфері веб-програмування. Який був план? :)

  1. Згадати що таке верстка
  2. Вивчити PHP
  3. Розібратися як працюють бази даних
  4. Залити проєкт на AWS (завдання від мого керівника, і це було не дуже просто на той момент)
  5. Знайти роботу, адже я тепер такий крутий програміст 😅

 

ФРІЛАНС

Перший проєкт був розроблений для знайомого, який працює у сфері туризму та організовує й проводить тури на Кіпр. Обговоривши усі деталі, ми зупинилися на тому, що нам потрібні 2 сайти: сайт-візитка та сайт-каталог турів на Кіпр, - і обидва мають бути витримані в жовтих кольорах.🙂

 

Наступним проєктом був сайт-візитка для медичної клініки. Дизайн був створений на основі референсу конкурента. Для стеку я обрав PHP та HTML/CSS/JS. Після розробки головної сторінки проєкт закрили, оскільки клієнт був з тієї країни, яку зараз соромно називати.

 

Трохи згодом до мене звернулася співачка з Канади KETRAH з проханням створити для неї її власний сайт. Це був мій перший досвід спілкування з іноземним клієнтом.😅 Ми зустрілись, щоб обговорити деталі, обрати кольорову гаму та наповнення сайту. Дизайн я створив у Figma, саме так я і познайомився з цим додатком. Після узгодження та внесення правок я розпочав розробку. Для стеку було обрано Wordpress, тому що більшість іноземних клієнтів працюють саме з цією платформою. Судячи з того, що кліентка згодом звернулася до мене ще й за розробкою сайту для арт-простору "Greycat.studio", їй все сподобалось.🙂 Цей сайт було створено вже за допомогою фреймворків Laravel та Vue.js.

 

Ознайомитись з усіма проєктами можна в розділі Портфоліо :)

 

DIGIANTS

Є негласне правило - "Провалити 10 співбесід - і на 11-й отримати роботу!". Так зі мною й сталося. Я потрапив до чудового колективу Digiants. Ось тут все і почалося по-справжньому. Я насправді полюбив програмування!

 

З першого дня я, звичайно ж, нічого практично не розумів, але я знав, куди йшов, - на першу роботу, якій потрібно просто віддавати себе повністю. Ось де я поринув у роботу з головою! Я не відходив і не відходжу від комп'ютера й досі, отримуючи справжнє задоволення й насолоду від того, чим займаюся!

 

Я познайомився з такими речами як Laravel, Vue, Wordpress і дізнався ще про велику кількість крутих фішок у розробці.

Але далі більше…

 

to be continued…  

Article sticker #1 Article sticker #2

Як розпочати роботу?

Для початку роботи достатньо зробити лише декілька кроків
Заповнити бриф
1

Перший контакт

Зв'яжіться зі мною у будь-який зручний для Вас спосіб: Telegram, Instagram, Viber, Facebook - або просто зателефонуйте
2

Бриф

Бриф – це “анкета” Вашого сайту. Після його заповнення я зможу оцінити роботу над сайтом та прорахувати приблизну вартість
3

Оцінка роботи

Якщо Вас влаштовують мої пропозиції щодо розрахунків вартості сайту – переходимо до наступного етапу
4

Написання ТЗ

Далі я пишу технічне завдання, відповідно до якого розроблятиметься Ваш сайт та його дизайн. Як тільки Ви схвалите ТЗ та сплатите аванс, я приступаю до роботи
5

Дизайн

Розробка дизайну, мабуть, найважливіша частина роботи. Я зроблю все можливе, щоб він вразив Вас та Ваших клієнтів
6

Розробка

На цьому етапі все, що промальовано в дизайні "оживає" і Ваш сайт практично готовий до публікації в Інтернеті
7

QA

На цьому етапі перевіряється все на Вашому сайті - робота сайту, чи відповідає сайт ТЗ та відповідність дизайну.
8

Ваш сайт готовий 🎉 🎉 🎉

Контакти

Ви завжди можете написати мені в соцмережах або залишити заявку на сайті.

Також Ви можете заповнити бриф нижче, щоб ознайомитися з Вашим майбутнім сайтом детальніше

Заповнити бриф

Зв'яжіться зі мною

Залишіть заявку, просто заповнивши форму
Заявка не надіслана
Дякую!
Вашу заявку відправлено, я зв'яжуся з Вами найближчим часом